Масов хейт в социалната мрежа срещу момче със Синдром на Даун.В

...
Масов хейт в социалната мрежа срещу момче със Синдром на Даун.В
Коментари Харесай

Валят обидни коментари срещу момче със Синдром на Даун, баща му срина всички

Масов хейт в обществената мрежа против момче със Синдром на Даун.

В обществената мрежа Facebook валят обидни, насмешливи и възмутени мнения, откакто момче със Синдром на Даун показа обява. Постът е бил споделен в групата " Ние БЪЛГАРИТЕ " от Божан Панов.

Момчето е прикачило фотография, на която виждаме паметника на Боримечката, който се извисява над град Клисура. Монументът е направен по случай 100-годишнината от Априлското въстание от скулпторът Методи Измирлиев.

До хейт мненията срещу Божан Панов се стига, откакто момчето е позволило правописна неточност в описанието към фотото.

" Буре мечката в Клисура ", написа Божан към фотографията от Клисура.

Чавдар Панов - бащата на момчето със Синдром на Даун изпадна в пояснителен режим в персоналния си акаунт във Facebook.

" Да, това е моят наследник. Смешно е и се популяризира като горски пожар през днешния ден във фейса. Първо брат ми го е видял, сподели ми, че има хора, които го наскърбяват и че Божко не го заслужава. Обадих му се да си махне обявата, единствено че скриншотовете към този момент са били тръгнали. После излезе и в моя поток. Валят мнения, има обидни, има насмешливи, има по адрес на образованието ни и така нататък Нормално като че ли ", написа Чавдар.

Той споделя, че преди две седмици са срещнали в супермаркет жена със Синдром на Даун на 47 години, която е била придружавана от родителите си и те били възхитени, че Божан приказва. 

" Но той освен приказва, ами е в компютърен клуб в елитната гимназия, където учи. Напук на синдрома, на диабета, на сърдечната интервенция, на Хашимотото. Играе на много положително равнище шах. Чете от дребен, написа от дребен, е, бърка постоянно " г " и " к ", " д " и " т ", както видно и цели думи. И знае чудесно кой е Боримечката или Буре мечката, в случай че щете. На паметника в Клисура сме ходили няколко пъти. При това е най-големият родолюбец в фамилията. Онзи ден мивката се беше запушила и като пристигна от банята сподели, че мивката е пълноводна. На мен ми се видя красиво. И Буре мечката ми се вижда красиво ", написа още бащата на момчето.

Божан Панов самичък си направил регистрация във Facebook. Неговите родители били срещу, " само че кой ни пита ", написа Чавдар.

" От време на време качва естествени фотоси по групи за български забележителности. Правим му забележки да не прекалява. Видно, без триумф. Да остане без телефон не може да става и дума - той му чете датчика за кръвна захар. И когато се наложи да пие захарна вода в час му пишем по вайбер. Сега с тази нова известност евентуално ще се наложи да му спра фейса. Ще забележим. Не за друго, а с цел да не го тормозят. Не че му пука. Нито на мен. Може би на майка му и на сестра му, обаче. И от съображения за сигурност.

Всъщност, това, което хората, които споделят тази хумореска не схващат, е че споделят същинско достижение на към този момент пълнолетно дете със Синдром на Даун, което, несъмнено, постоянно ще си остане дете. Това, което те мислят, че е неначетеност е извънредно негово достижение, реализирано с голям труд - негов и на околните му, както и на невероятния му героичен темперамент. Почти като на Буре мечката. Никоя от двете му баби да вземем за пример не може да сътвори обява във фейса. Но е и също толкоз достижение на образованието ни, което през днешния ден също отнася обиди.

Разбира се, това тук ще го прочетат нищожен брой хора спрямо тези, които ще видят скриншота и ще се посмеят. Нека. Няма проблем. Просто не знаят, че се смеят на една заблуда ", с тези думи Чавдар приключва поста си.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР